Waarom je browser updaten?

Terug naar het overzicht

Er zijn diverse belangrijke redenen om een up-to-date internet browser te gebruiken. Een van de belangrijkste redenen is bijvoorbeeld de beveiliging van je gegevens en surfgedrag om zo je privacy en veiligheid tijdens het internetten te kunnen waarborgen. In het onderstaande lijstje zijn alle redenen puntsgewijs opgesomd.

Beveiliging

BeveiligingUp-to-date browsers detecteren gevaren. Bij het bezoeken van een website die op de zwarte lijst staat vraagt de browser eerst om een bevestiging voordat de website echt bezocht wordt.

Privacy

Privacy tijdens het internettenMet de do-not-track optie, privacy niveau instelling en/of de incognito mode kan u uw gegevens afschermen en anoniem internetten.

Veiligheid

VeiligheidDe veiligheidsmaatregelen in een browser worden continue aangescherpt en verbeterd, daardoor worden uw (internet) gegevens beter gewaarborgd.

Prestaties

Browser prestatiesDe browsers van tegenwoordig zijn zo compact en geoptimaliseerd dat het gebruik makkelijk is en website pagina’s snel worden geladen.

Weergave

Websites worden beter weergegevenNieuwe technieken om sites zowel functioneel als visueel in elkaar te zetten zijn in opkomst. In oude browsers kunnen sites er daardoor anders uitzien of niet naar behoren werken.

Mogelijkheden

Mogelijkheden om een browser aan te passenBij een aantal browsers is het mogelijk om de interface te tweaken en plugins te installeren, om de internet browser extra functionaliteiten te geven.

Automatisch updaten

Automatisch updaten van een browserDe meest recente browsers beschikken over een automatisch update functionaliteit, waardoor o.a. bugs en beveiliging issues snel worden verholpen. Door deze functionaliteit in te schaken checkt de browser zelf regelmatig of er een update is. Afhankelijk hoe je deze functionaliteit gebruikt wordt deze update automatisch geïnstalleerd of krijg je een notificatie dat er een update klaarstaat om geïnstalleerd te worden.

Terug naar het overzicht