Google Chrome browser

Google Chrome

Terug naar het overzicht

Chrome is de internet browser van zoekgigant Google en bestaat pas sinds september 2008. In eerst instantie was Chrome alleen beschikbaar voor Windows, maar tegen het einde van 2009 werd Chrome ook beschikbaar op Linux en Mac OS X. Door de strategische positie en slimme marketing van Google kreeg Chrome tussen 2010 en 2012 een flinke gebruikersgroep. Google pushte Chrome namelijk o.a. via de eigen website; www.google.nl. Wat tevens de standaard zoekmachine of startpagina is in andere internet browsers. Zo kreeg Google het voor elkaar om hun internet browser onder de ogen te brengen bij de internet gebruikers.

Feitjes en weetjes over Google Chrome

  • Een opensourceproject van Google genaamd Chromium was het begin van de internet browser Chrome. De kern van Chrome is Blink, een afgeleide van de WebKit engine, wat tevens door Opera wordt gebruikt. Tevens is er door Google bij de ontwikkeling van Chrome gebruikt gemaakt van opensourcesoftware, met name die van de Mozilla Foundation welke bekend staan om de internet browser Mozilla Firefox.
  • Google ontwikkeld naast de internet browser Chrome, ook een besturingsysteem genaamd Chrome OS. Dit besturingsysteem is gebaseerd op de internet browser Chrome en de opensource Linuxkernel.
  • De Mozilla Foundation vormt een non-profitorganisatie, welke gericht is om een (keuze)vrij en innovatief internet te creëren.
  • Je kan extensions downloaden en installeren in Google Chrome om zo de functionaliteiten en mogelijkheden binnen Chrome te vergroten of aan te passen.

Terug naar het overzicht