Apple Safari browser

Apple Safari

Terug naar het overzicht

Safari is de internet browser van Apple. Een belangrijk onderdeel van Safari is het open source project WebKit, welke dient als layout-engine en kan gezien worden als de interne motor van de browser. De Safari browser is vanaf Mac OS X 10.3 beschikbaar op Apple computers. Pas sinds Mac OS X 10.4 in 2005 wordt Safari als standaard browser door Apple meegeleverd. Met de komst van iOS voor de iPhone en iPad kwam er een extra platform bij waarop Safari als standaard browser wordt meegeleverd. Mede dankzij dat heeft Apple met Safari een behoorlijk aandeel opgebouwd op de internet browser markt.

Feitjes en weetjes over Apple Safari

  • Tot en met Mac OS X 10.3 werd Internet Explorer van Microsoft meegeleverd als standaard browser.
  • Voor de implementatie van WebKit waren alleen de WebCore en JavaScriptCore onderdelen gedeeltelijk open source. Met het gebruik van WebKit zijn de ontwikkeling van Safari aanzienlijk versneld.
  • Door de oplopende populariteit en stijgende verkoopcijfers van Apple¬†apparaten, waarop Safari standaard wordt meegeleverd, zit het gebruik van de internet browser Safari behoorlijk in de lift.
  • Je kan add-ons downloaden en installeren in Safari om zo de functionaliteiten en mogelijkheden binnen Safari te vergroten of aan te passen.

Terug naar het overzicht